Het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt gedaald van 20 procent naar 14 procent. Buitenlicht draagt bij aan de ontwikkeling van het kinderoog en is ontzettend belangrijk.
Hoe? Laat je inspireren:

Ontdek de herfst
Het wordt inderdaad kouder buiten en natter, maar wat is de herfst toch mooi! De mooiste tijd van het jaar om naar buiten te gaan en paddenstoelen te tellen en te ontdekker welke soorten er allemaal rond de school groeien. samen bladeren vegen en de stoep voor het bejaardentehuis netjes en veilig maken. Buiten de mooie herfstkleuren tekenen. Er is zoveel te doen! de kinderen hebben daar zelf ook vast een heleboel ideeën over.

Maak er een gewoonte van
Kijk samen naar manieren om het in te passen in de structuur van alledag. Bespreek het in het team. Het is nogal een verandering en het is belangrijk om draagvlak te creëren bij zowel collega’s als ouders. Probeer samen om het buiten lesgeven onderdeel te maken van de schoolweek. Kies een vast moment en neem dit mee in de voorbereiding van jouw lessen. Ook kun je de kinderen er dan op voorbereiden door extra warme kleding aan te trekken.

Gym buiten
Om extra tijd buiten te besteden kun je ook de gymles naar buiten verplaatsen. Kies een sportveld van een sportvereniging uit de buurt of maak gebruik van een openbaar speelveld. Leef je uit, samen met de kinderen.

2 uur per dag
Uit onderzoek blijkt dat twee uur per dag buiten zijn een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van het oog en bijziendheid helpt voorkomen.