Sinds 2013 is het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt gedaald van 20 procent naar 14 procent. Buitenlicht draagt bij aan de ontwikkeling van het kinderoog en is ontzettend belangrijk.
Hoe? Laat je inspireren:

Buiten lesdag
Schrijf je in voor de buitenlesdag op 7 april 2020 en maak kennis met het buiten lesgeven. Op de website van buitenlesdag staan voor alle groepen allerlei originele lesvormen, passend bij het onderwijs van jouw groep. Ideaal om je door te laten inspireren!

Maak er een gewoonte van
Als het bij jou op school niet gebruikelijk is om buiten les te geven, dan is het belangrijk om je leidinggevende in te lichten over de gezondheidsvoordelen van het buiten zijn. Kijk samen naar manieren om het in te passen in de structuur van alledag. Het is nogal een verandering en het is belangrijk om draagvlak te creëren bij zowel collega’s als ouders. Probeer samen om het buiten lesgeven onderdeel te maken van de schoolweek. Kies een vast moment en neem dit mee in de voorbereiding van jouw lessen. Ook kun je de kinderen er dan op voorbereiden door extra warme kleding aan te trekken.

Gym buiten
Om extra tijd buiten te besteden kun je ook de gymles naar buiten verplaatsen. Kies een sportveld van een sportvereniging uit de buurt of maak gebruik van een openbaar speelveld. Leef je uit, samen met de kinderen.

2 uur per dag
Uit onderzoek blijkt dat twee uur per dag buiten zijn een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van het oog en bijziendheid helpt voorkomen.