Voorkom problemen

Als je contactlenzen goed onderhoudt, merk je ze nauwelijks op. Bij verkeerd gebruik kunnen contactlenzen echter voor veel ellende zorgen. Zo kan het hoornvlies beschadigen of ontsteken.

Door het volgen van deze 10 tips kan je veel problemen voorkomen:
1: Begin met een schone omgeving, zeer goede hygiëne is van groot belang.
2: Gebruik elke keer wanneer je je lenzen in of uitzet nieuwe lenzenvloeistof. Laat de vloeistof niet in de houder zitten en zorg dat je contactlensdoosje goed schoon blijft, deze kun je reinigen met lenzenvloeistof, NIET met water.
3: Zorg dat je lenzen of de houder NOOIT in contact komen met leidingwater. Draag ze niet tijdens het zwemmen of douchen en spoel je houder uitsluitend om met lenzenvloeistof.
4: Volg de richtlijnen voor het gebruik van de contactlenzen.
5: Gebruik contactlenzen niet langer dan aangegeven.
6: Was ALTIJD je handen met zeep voor het inzetten of uithalen van de lenzen.
7: Vervang iedere drie maanden het contactlensdoosje of eerder wanneer je ziet dat de houder beschadigd of vies is.
8: Draag je contactlenzen die bedoelt zijn voor overdag ook alleen wanneer je wakker bent. Alleen speciale nachtlenzen kun je na akkoord en regelmatige controle van je behandelaar inhouden tijdens het slapen.
9: Gebruik lenzen onder controle door een erkende deskundige en laat ze regelmatig controleren en volg de instructies goed op.
10: Zorg voor een reserve bril.

Irriteert je lens? Zijn je ogen (of één oog) rood? Heb je het gevoel dat er steeds ‘zand’ in je oog zit? Is je zicht anders?
Neem dan contact op met je behandelaar en blijf er niet mee doorlopen!