Voor de toekomst van ieder kind

Bijziendheid (myopie) is wereldwijd een belangrijke oorzaak van blindheid en slechtziendheid. Mensen met hoge myopie (-6 en hoger) worden getroffen door myope maculadegeneratie, netvliesloslatingen of glaucoom, helaas aandoeningen met beperkte behandelmogelijkheden.

Myopie neemt in Nederland enorm toe. Als we niets doen is hoge bijziendheid in 2050 de belangrijkste oorzaak van blindheid en slechtziendheid

Het Oogfonds roept iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen voor kinderen en jongeren die de gevolgen van hun leefstijl niet overzien. Wist je dat 85 procent van de informatie binnenkomt via het zicht? Stel je eens voor dat je in je dagelijks leven wordt beperkt door blind- of slechtziendheid? Hoe zou jouw leven er dan uitzien? En wat is het gevolg op de toekomstdromen van kinderen? Niet zien heeft impact!

Samen in actie
De huidige leefstijl van kinderen vraagt om een aanpassing. Ieder kind voorlichten, dat is een flinke klus. Wij hebben jouw hulp nodig. Wat kun je doen?

Zo verspreid je de leefregel
1. Verspreid de boodschap in je eigen gezin en dat van je familieleden. Maak de kring vervolgens steeds groter. Informeer bijvoorbeeld de directeur op school etc.
2. Herhaal de leefregel en verzin creatieve of uitdagende invulling voor de onderbreking van 20 seconden. En ga naar buiten. Zoveel mogelijk!
2. Ben je leerkracht? Lees Gezonde ogen in de klas én Verplaats je les naar buiten voor inspiratie.
3. Deel de leefregel op sociale media met #20202. Als we allemaal één bericht plaatsen en een ander uitdagen om de leefregel toe te passen is het begin al gemaakt!
Kortom, voel je vrij om deze boodschap van de daken te schreeuwen. Voor het behoud van gezonde ogen. Voor het behoud van toekomstdromen. Wil je op een andere manier in actie komen? Graag! Laat het ons weten via p.dewal@oogfonds.nl.